Da su kritike žirija i Stres test pozitivno utjecali na Elenu, govori činjenica kako već iz trećeg u nizu izazova Kutije iznenađenja izlazi kao pobjednica.

Da su kritike žirija i Stres test pozitivno utjecali na Elenu, govori činjenica kako već iz trećeg u nizu izazova Kutije iznenađenja izlazi kao pobjednica. „Mislim da sam danas pobijedila zato što sam izašla van kutije što se tiče tehnikalija i napravila sam puno toga za sat i pol i mislim da je to to što je prevagnulo u mojoj današnjoj pobjedi.“ kazala je Elena koja je pripremila zanimljivo i razigrano tursko jelo, a uz nju na konačnoj odluci žiri je još kao najbolje izdvojio Antu i Ratka.



Ante koji je imao zadatak skuhati jelo talijanske kuhinje je prema Andrejevim riječima napravio najbolju tjesteninu od svih koje su do sada probali u svim izazovima do sada. Ante je pogodio okuse i jelo mu je uspjelo. Ratko je pravio francuski coq a u vin i također pogodio s okusima, dok mu prezentacija nije bila jača strana. Robert je spremao grčko jelo, a osim koštice masline koju je Dino pronašao, žiri je bio jako zadovoljan. Andrej je kazao kako inače ne jede pileća prsa jer ih ne voli, ali Ivina su ga pozitivno iznenadila te je dodao: „Ti si dobro začinila, okusi su izvrsni!



Za razliku od Ive, Ivana je imala propuste u svojem jelu. Andrej je konstatirao kako su okusi prejaki, a Dino je zaključio da je pretjerala. Ni Dina se nije proslavila sa svojim jelom, a Dino je zamijetio da joj nedostaje šafran u jelu. „Fali malo karaktera u svemu tome!“ kazao joj je Andrej, na što je Dina dodala: „Uvijek nešto fali, nikad ne mogu napraviti da je sto posto dobro, uvijek nešto fulam!“



Fulao je i Josip čije jelo uopće nije bilo marokansko. „Marokansko po imotski meni se čini!“ dodao je. Zvjezdanino jelo je imalo puno bolji okus nego što je izgledalo, a Andrej je čak rekao da je bolje od originalnih grčkih jela. Ukusno je bilo i Mišelino jelo iako je prema Dinovim riječima nedostajalo raskoši. Martina je napravila španjolsku paellu, a netom što je donijela svoj tanjur pred žiri, Andrej je kazao: „Jelo ti izgleda kao s prospekta turističke zajednice Španjolske!

Dariju nije išlo od ruke s turskim jelom pa je Andrej zaključio: „Ti zbilja nisi čovjek od tijesta i zato si se izgubio u ovom jelu!“ dok je Dino dodao: „Ovo je buregdžinica razina mediteranske kuhinje!
 

ANTE NAJBOLJI POZNAVALAC TJESTENINE

Sljedeći izazov bio je Test osjetila u kojemu je bilo potrebno prepoznati i zapisati deset vrsta tjestenine unutar 90 sekundi. Elena je imala dva boda prednosti zbog pobjede u Kutiji iznenađenja, a na kraju su ona i Ante imali jednak broj bodova. Žiri se složio kako ipak više cijeni znanje od poklonjenih bodova pa je pobjednikom izazova proglašen Ante koji je zadovoljno komentirao: „Svako pozivanje naprijed kad si dobro napravio je svojevrsna pobjeda!



Na konačnoj odluci žiri je naglasio kako su dosta zadovoljni jelima, a Andrej je kazao kako se on ne slaže s odlukom žirija u vezi Elenine pobjede, ali da je nadglasan.

Nakon što su u ovoj epizodi kandidati kroz svoje tanjure morali dočarati Mediteran, u sljedećoj ih čeka novi Test kreativnosti u kojemu će Ante kao pobjednik iz Testa osjetila birati glavnu namirnicu, novi Stres test, ali i nova eliminacija. Ne propustite MasterChef u nedjelju od 22 sata na Novoj TV!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju