PON-PET 10.15

(Mike & Molly), 2012./2013., SAD, humoristična serija

Tvorac serije: Mark Roberts
Izvršni producenti: Chuck Lorre, Mark Roberts, Don Foster

Glume:
Billy Gardell - Mike Biggs
Melissa Mccarthy - Molly Flynn
Reno Wilson - Carl McMillan
Katy Mixon -Victoria Flynn
Nyambi Nyambi - Samuel

Nova TV donosi treću sezonu urnebesne humoristične serije o dobrodušnom pozorniku i simpatičnoj učiteljici iz Chicaga koji su gotovo odustali od potrage za ljubavlju, no onda su se upoznali i započeli zajednički život. U trećoj sezoni gledatelji će vidjeti kako se Mike i Molly snalaze kao odnedavno vjenčani par.

O seriji:
'Mike i Molly' je humoristična serija o paru iz radničke klase – oboje su gotovo odustali od potrage za pravom ljubavlju, no onda ih je spojila sudbina. Mike Biggs (Billy Gardell) je dobroćudni pozornik koji na poslu provodi najviše vremena s brbljavim partnerom Carlom McMillanom (Reno Wilson). Kada se tome najmanje nada, Mike upozna Molly Flynn (Melissa McCarthy), simpatičnu učiteljicu u osnovnoj školi, u koju se odmah zaljubi. Molly živi sa svojom privlačnom starijom sestrom Victorijom (Katy Mixon) i majkom Joyce (Swoosie Kurtz) koja voli dobro vino i očijukanje s muškarcima. Mike i Carl redoviti su gosti u zalogajnici u kojoj radi njihov prijatelj Samuel (Nyambi Nyambi), pa tamo provode dosta vremena raspravljajući o svakodnevnim problemima koji ih muče. U vezu Mikea i Molly često se miješa Mikeova majka Peggy (Rondi Reed), dok Carlova baka (Cleo King) i Joycein zaručnik Vince (Louis Mustillo) uvijek spremno uskaču u pomoć svojim savjetima o ljubavi.

U trećoj sezoni, Mike i Molly započinju zajednički život kao novi vjenčani par. Vraćaju se iz Pariza, gdje su proveli medeni mjesec, i otvaraju novo poglavlje u životu. Mike će nakon putovanja poželjeti češće putovati svijetom i promijeniti svoj način života, a Molly će se šokirati kada pregleda fotografije s vjenčanja i shvati da Mike ni na jednoj slici nije uspio otvoriti oči ili zatvoriti usta. Vidjet ćemo i kako će mladi bračni par proslaviti Dan zahvalnosti nakon što Mikea ukoči u leđima, te kako će Molly reagirati kad shvati da se sviđa kolegi s posla. Istovremeno, vidjet ćemo i kako se Carl nosi s prekidom od Christine i na koje će sve domišljate načine on i Samuel pokušati upoznati djevojke, te hoće li im to poći za rukom.

Glumica Melissa McCarthy za ovu je ulogu nagrađena prestižnom nagradom Emmy.

Nagrade:
• PRIMETIME EMMY AWARDS

- 2015. – nagrada za najbolju kinematografiju u seriji s više kamera
-2014., 2012. - nominacija u kategoriji najbolje glavne glumice u humorističnoj seriji (Melissa McCarthy)
- 2014.-2011. - nominacija u kategoriji najbolje kinematografije u seriji s više kamera
- 2011. – nagrada za najbolju glavnu glumicu u humorističnoj seriji (Melissa McCarthy)

• ASCAP FILM AND TEELVISION MUSIC AWARDS
- 2013. – nagrada za najbolju televizijsku seriju

• PEOPLE'S CHOICE AWARDS
- 2011. – nominacija za omiljenu novu humorističnu seriju

• SATELLITE AWARDS
- 2011. – nominacija u kategoriji najbolje glumice u seriji, komediji ili mjuziklu (Melissa McCarthy)

• YOUNG ARTIST AWARDS
- 2012. – nagrada za najbolju gostujuću izvedbu mladog glumca u televizijskoj seriji (Ryan Malgarini)

• TV GUIDE AWARDS

- 2012. – nominacija u kategoriji omiljene glumice (Melissa McCarthy)

O glumcima:

MELISSA McCARTHY
(Molly Flynn)

Melissa se prvi puta istaknula kao stand-up komičarka nastupima u poznatim njujorškim klubovima The Improv i Stand Up New York. Pohađala je glumačku školu The Actors Studio u New Yorku i nastupala na brojnim pozornicama po gradu. Krajem 1990-ih preselila se u Los Angeles, gdje je devet godina nastupala kao članica svjetski poznate komičarske trupe The Groundlings.

Prije serije 'Mike i Molly' bila je najpoznatija po ulozi nespretne kulinarske genijalke Sookie St. James u 'Gilmoreicama', te po ulozi u seriji 'Tko je Samantha?'. Također je glumila u serijama 'Bez oduševljenja, molim' i 'Privatna praksa'.
Posljednjih godina McCarthy je postala jedna od najtraženiji komičarki u Hollywoodu. Imala je velike i zamijećene uloge u filmovima 'Djeveruše', 'Kad te ljubav pronađe' i 'Prelomilo se u četrdesetima', a imala je glavne uloge u filmskim uspješnicama 'Krađa identiteta', 'Špijunka', 'Vincent', 'Tammy' i 'Specijalne agentice'.
 

 

 

BILLY GARDELL
(Mike Biggs)

Gardellov put do Hollywooda bio je dug, a usput je zastao u svakom gradiću i izvodio stand-up komediju u svim restoranima, vojnim bazama i klubovima. Njegovo ga je komičarsko umijeće odvelo do Los Angelesa gdje je, zahvaljujući svojoj posvećenosti glumi i iskustvu nastupanja kao stand-up komičar, brzo napredovao. Tumačio je jednu od glavnih uloga u televizijskoj seriji 'Lucky' koju su kritičari hvalili. Također je glumio u serijama 'Da, draga', 'Sutkinja Amy', 'Zovem se Earl', 'Privatna praksa', 'Monk' i 'Štakor Gary'. Gardell je također nastupao kao stand-up komičar u emisijama 'The Late Late Show with Craig Ferguson' i 'The Tonight Show with Jay Leno'. Debitirao je na filmskom platnu uz Anthonyja Quinna i Sylvestera Stallonea u filmu 'Avenging Angelo' te snimio upečatljivu scenu s Billyjem Bobom Thorntonom u filmu 'Zločesti Djed Mraz'. Također je nastupio u filmu 'Ti, ja i Dupree'.


 

 

RENO WILSON
(Carl McMillan)

Reno Wilson dolazi iz New Yorka, a završio je prestižnu srednju školu specijaliziranu za izobrazbu mladih umjetnika. Dobio je prvu ulogu u seriji 'Cosby Show', gdje je glumio Theova najboljeg prijatelja Howarda, a glumio je još i u serijama 'Princ iz Bel Aira', 'Slijepa pravda', 'Las Vegas', 'Stažist' i 'Heist'.
Glumio je u filmovima 'Ubrzanje' i 'The Week', između ostalih, te posudio glas u hit filmu 'Transformeri 2: Osveta poraženih' i 'Transformeri: Tamna strana mjeseca'.

 

 

 

 

 

 


KATY MIXON
(Victoria)

Katy Mixon dolazi iz velike obitelji u Penascoli na Floridi, a diplomirala je dramsku umjetnost. 2003. godine odselila se u Los Angeles, gdje je započela uspješnu glumačku karijeru. Glumila je u serijama 'Zovem se Earl', 'Dva i pol muškarca', 'Frikovi', 'TripTank' i 'Eastbound & Down'.
Glumila je i u filmovima 'Četiri Božića', 'Sve o Steveu', 'Take Shelter' i 'Put osvete' s Nicholasom Cageom, a posudila je glas u popularnom animiranom filmu 'Malci'.

 

 

 

 

 

 

NYAMBI NYAMBI
(Samuel)

Nyambi dolazi iz Normana u Oklahomi, a obitelj mu potječe iz Nigerije. Dugo se bavio košarkom, nakon čega je godinama trenirao mlade košarkaše u ljetnim kampovima. Diplomirao je glumu na svjetski poznatom Sveučilištu u New Yorku.
Osim u seriji 'Mike i Molly', glumio je i u 'Zakonu i redu', te u filmovima 'One Day, One Night' i 'Translucent', a jedan je od producenata hvaljenog kratkog fantastičnog filma 'Kuhani' iz 2014. godine.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju